Kimondottan nagyméretű földmunkagépekhez, a Groeneveld bemutatta a Twin-3 XL modellt. A kompakt automata zsírzórendszer nagy szállítási teljesítménnyel és extraméretű kenőanyag tartállyal rendelkezik. A Twin-3 XL tartálya erős eloxált bevonattal készül, 18 és 20 literes változatban, NLGI-2 kenőzsírokhoz. A Twin-3 XL megfelel minden gyártói és felhasználói követelménynek, valamint ezzel kevesebb kenőanyag-utántöltést kíván a két szervízintervallum között. A munkagépe vagy járműve optimális kihasználásához a kenés kiemelten fontos tényező. A rendszeres, megfelelő mennyiségű kenés, jó minőségű zsírral, megvédi a forgó-kopó elemeket az elhasználódástól és kopástól, lecsökkenti a költségeket és a szükségtelen leállásokat. Még a jó kézi kenés is pénz és idő Önnek. A Groeneveld automata zsírzóival a zsír minden üzemi körülményben bekerül a megfelelő helyre, biztosítva a súrlódást csökkentését a csapokon, csapágyakon, és tömítő hatásának köszönhetően teljesen megvédi azokat a külső szennyeződésektől.


 A Twin-3 XL


 Az XL-sorozat ugyanazon pozitív előnyöket biztosítja a gépeknek, mint a normál Twin-3 rendszer, de jóval nagyobb tartálykapacitással. A rendszer relatív alacsony nyomáson dolgozik, amelytől a zsír életartama maximális marad. Továbbá a kenési pontok optimális zsírzása mindig kiemelkedően pontos és megbízható, a Twin kétvezetékes rendszernek köszönhetően.

 Alkalmazások


 Mint a progresszív rendszerek, a Groeneveld Twin-3 rendszer is akár extrém alacsony környezeti hőmérsékleteken is kiválóan működnek, de akár hosszabb és nagyobb távolságokra is biztonsággal kiszállíta a kenőanyagot. A Twin-3 XL kimondottan a nagyméretű gépek, pl.  tonna feletti óriás homlokrakodók, dömperek és kotrók automata kenésére lett kifejlesztve. A nagy, 20 kg-os tartály akár kisebb gépekre is felszerelhető, főképp azon helyeken, ahol a tarály feltöltési periódusa fontos, hogy hosszú legyen. Ilyen eset lehet például, ha a szerviz tölti fel és tartja karban rendszeresen a munkagépeket és központi zsírzókat.
 További tények


 A Twin-3 XL egy beépített vezérlővel rendelkezik, ami üzemelteti a szivattyút, valamint ellenőrzi a zsírzsi procedúra eredményét és hatásfokát. A kezelőfülkében elhelyezett kijelzőn a legfontosabb üzemi paraméterek, hibajelek és a zsírzási intenzitás beállításai olvashatók.