A Speed Limiter, mint sebesség vagy fordulatszám-korlátozó, hozzájárul a járművek,  munkagépek költséghatékonyabb üzemeltetéséhez, csökkenti a motorok, gumik és fékek elhasználódását. Többféle limiter létezik, mind mechanikus mind a befecskendező-rendszerek elektronikus korlátozásával. A Groeneveld a legújabb, high-tech megoldást kínálja akár a targoncák sebességkorlátozására is.


 Gazdaságos és biztonságos

 A sebességhatárolók beszerzések megfontolását a hatályos jogszabályok és a növekvő biztonsági elvárások indukálják első sorban. Az emisszió-kibocsátás és a sérüléses balesetek számának csökkentése azonban az a valós ok, ami a maximális sebesség korlátozásánál döntő érv. Évekkel ezelőtt, a Groeneveld a nemzetközi szabványoknak és elvárásoknak megfelelő korlátozókat fejlesztett ki.

 

 

 Vezetési kényelem

  A Groeneveld elektronikus sebesség határolóval a motor életerős marad, miközben a maximális sebesség/fordulatszám beállításra kerül. A digitális elektronikus vezérlésnek köszönhetően, a sebességhatároló finoman és nagyon pontosan működik. A limiter alkalmazkodik a különböző vezetési szituációkhoz, mint például a lejtmenet, hegymenet, széllel szembeni közlekedés, anélkül, hogy azt a vezető észrevenné. A mechanikusan vezérelt motork szabályzásakor az EFA limiter kétféle üzemmódot követ, képes toló- és húzóerőt is szabályozni. Ennek eredményeképp, a vezetőnek nincs szüksége beavatkozni a gázpedállal a változó üzemi viszonok esetén.

Egy érzékeny beruházás:
    - üzemanyagot takarít meg
    - lecsökkennek a karbantartási és szerviz-költségek (gumi, motor, váltó, fékek)
    - jelentősen megnövekszik a biztonság (személyi, anyagi)
    - növekszik a vezetési komfort

 A PTO (Power Take-off) rendszerű járművekben akár a második motor általáno szabályzási is előrhető. Minden Groeneveld sebességhatároló szolgáltatása a sebességtartás-kapcsoló, amely lehetőséget ad a részleges másodlagos, alsó vagy maximális sebességgel történő mozgásra.

 A Groeneveld Cruise Control redszere még kényelmesebb, hiszen ugyanazon előnyöket tartalmazza, mint a Sebességhatároló, de tovább növeli a vezetési kényelmet (Tempomat - Sebességtartó Automatika).

 A vezetőnek mindössze annyi dolga marad, hogy megérintse a kis kapcsolót a műszerfalon, amely rögzíti az adott sebességet, tehermentesítve a vezető lábát a gázpedálon. Amint a fék vagy a kézifék aktiválásra kerül, a Cruise Control lekapcsol.