BreakAlube - A törőkalapácsok védelméért

 

A Groeneveld új zsírzórendszerét, a BreakAlube-ot, a törőkalapácsok üzemeltetése során szerzett  tapasztalatok, a fontos biztonsági funkciók és magas-minőségű specifikációk jellemzik. A BreakAlube minden alkatrészei a legkeményebb üzemi körülményeknek is ellenállnak, biztosítva a magas üzemi megbízhatóságot és a hosszú élettartamot.

A BreakAlube a Groeneveld TriPlus progresszív kenőszivattyújának újabb változata. A legfontosabb szivattyú-alkatrészek, mint a pumpaelem és a meghajtás viszont teljesen új fejlesztések. A BreakAlube a nyomást legalább 275 bar-ig képes felépíteni, így NLGI 2-es kategóriás zsírral üzemel, akár grafit, réz vagy MOS2 adalékolással is.

 
Hogyan működik a BreakAlube?

Minden alkalommal, amikor a törőkalapács legalább 60 másodpercig üzemel, a BreakAlube zsírzási ciklust kezd, egy előre beállított mennyiségű zsírt nyom a törőkalapács zsírzópontjaiba. A maximális adaolgásnál a zsírzás 60 másodpercig tart.

A kenőanyag minimálisan 0,2 ccm-t, maximum 4,0 ccm-t képes szállítani a zsírzási ciklusban, amelyet a digitális vezérlőegységen lehet beállítani. Az adagolás állandóan pontos, függetlenül a zsír-viszkozitástól vagy hőmérséklettől. Ezt a szivattyú a ciklusérzékeléssel és a speciális adagoló-mechanizmussal biztosítja.

A kabinba figyelmeztető jelzés jelenik meg, ha a tartályban a zsír-szint alacsony, vagy kiürült, vagy ha a rendszerben hiba keletkezik. A BreakAlube alkalmas a törőkalapács működésének letiltására is, amennyiben nem biztosított a megfelelő kenés (ez a beállítás csak külön kérésre kerül aktiválásra).
Általános jellemzők:

- Nehézüzemi, megerősített pumpaelem a hosszú élettartamért

- Nagyteljesítményű, robosztus hajtómá és motor

- Vészjelzés alacsony, vagy túlnyomás esetén

- Megnövelt zsírtartály, rugóvisszatérítéses követőtányérral

- Vészjelzés a tartály kiürülése, vagy kenési hiba esetén

- Automatikus üzemi letiltás (törőkalapács hidraulikus tiltása - külön kérésre)