Greensigh - Aktív biztonság

Minden járműnek vannak holtterei, amelyeket a jármű körül a kezelő/vezető nem láthat be. Számos esetben ezen holtterek miatt keletkezik károsodás a gépben, járműben, a környezeti tárgyakban vagy akár személyi sérülés adódik. A járművek esetében a jobbra kanyarodás, a holterek miatt az egyik legveszélyesebb művelet, vagy a hátramenetkor a jármű takarásában lévő tárgyak/emberek láthatatlanok.

A jármű és gépgyártók számos kiegészítő tükör, kamera vagy hangjelzővel igyekeznek passzív módon biztosítani a jármű és a környezet boiztonságát, de ezen passzív eszközök csak időszakosan vannak használva (amikor ráfigyel a vezető), és informálisan túlterhelik a vezető figyelmét. Az akusztikus tolatásjelzők számos esetben, pl. egy építkezésen felesleges terhelést jelentenek a környezet számára, és akár "el is altatják" a környezetben dolgozókat az állandó bip-bip hangjelzéssel.

A Groeneveld a Greensight kifejlesztésével megalkotta az aktív biztonságot ezen rizikófaktorok kivédésére.

A Greensight pontos információkat ad a vezetőnek az első, oldalsó és hátsó holtterekről. A Greensight, a Groeneveld akadály-érzékelő rendszere a gyakorlati élet elemeiből építkezik, a maximális kényelmet és biztonságot adva a vezetőnek és a tulajdonosnak, valamint a köryezetben dolgozóknak. A Greensight egy aktív érzékelő-rendszer a jármű/munkagép elejáre, oldalára vagy hátuljára felépítve.

A Greensight egy moduláris rendszer. Alapkiépítésben az ultrahangos (aktív bio-poláris) szenzorok (2 db) és a hozzá tartozó vezérlő elektronika, valamint a fülkébe helyezett Smart kijelző kerül kiépítésre. Az alapkiépítés felett felső adaptív érzékelők, kamerák, külső és belső Smart vizuális és akusztikus riasztók is beépíthetőek.

A Greensight nem csupán a biztonságot képes biztosítani, de segítséget és kényelmet is biztosít a vezetőnek. A beállítható detektációs (érzékelési) zónák segítségével, például a rámpákra tolatskor tájékoztatja a vezetőt a pontos járműhelyzetről, vagy emelőhátfalas gépkocsikon a rámpától való pontos távolságról. Ezzel meggyorsítja és könnyíti a sofőr munkáját, megelőzheti a kisebb-nagyobb anyagi károkat.
A Greensight előnyei:

  • megnövelt biztonság a jármű holtterében lévő tárgyak és meberek tekintetében
  • kevesebb károsodás és ebből konzekvensen kevesebb leállási idő (javításra)
  • nagyobb vezetési kényelem és biztonság
  • minden időjárási körülmények között működőképes és pontos, nincs kompromisszum mint a tolatókamerák esetén
  • professzionális és megbízható tehcnológia
  • akár 4 db kamera képe is megjeleníthető együttesen egyetlen monitoron, egy érintéssel kiemelhető az éppen legfontosabb terület képe


Hogyan működik?

A két bipolárisan elhelyezett ultrahang szenzor folyamatosan monitorozza a jármű mögötti területet, maximum 9 méter távolságig. Ezt az érzékelési zónát 3 részre osztjuk, mindegyik zóna egy-egy figyelmeztetési szintnek felel meg. A riasztási zónák a jármű/munkagép jellegétől függ. Az ultrahangos szenzorok - beépítésüknek is köszönhetően - valós távolságot képesek meghatározni a jármű és az akadály között. A riasztást jellemzően a fülkébe elhelyezett ún. Smart-alarm kijelző biztosítja. A LED kijelzővel ellátott egység figyelmezteti a vezetőt az akadály különböző riasztási zónákba kerüléséről. Ha a rendszert kiegészítjük egy, vagy több kamerával, és a fülkében egy monitorral, az akusztikus és fényjelzés mellett pontos kápet is adhatunk a vezetőnek a jármű körüli történésekről.


Csatlakoztatott színes kamera

A Greensight standard vezriója egy új fejlesztésű CMOS színes kamerával és fülkébe épített monitorral kapható. az új CMOS kamera tökéletes látást biztosít még erős fényben, sötétben vagy rossz időjárási körülmények között is.

Az új kamera 104° vagy 116°-os látószöggel, normál és tükör-elrendezéssel rendelhető. Ez teszi a Greensight-ot alkalmassá számos alkalmazáshoz, mint például első vagy oldalsó kamerának a teherautókon és buszokon, vagy hátső kamerának a kamionok és földmunkagépek esetében, akár targoncákra. A gáz-töltetű kamera aluminium házba került beépítésre, és U- vagy L-alakú konzollal szerelhető. Tekintve, hogy a Greensight az összes környezeti körülményben megfelel, így minden CE, DIN és EMC szabvány elfogadja. A kamera használható ADR környezetben is, veszélyes körülmények között is.


Öndiagnózis

A Greensight automatikusan aktiválódik amint a vezető hátramenetbe kapcsol vagy hozzáér valamely kapcsolóhoz. A rendszer azonnal egy öndiagnosztikát végez egy pártized másodpercben, meggyőződve minden rendszer-elem tökéletes működéséről. A Greensight alkalmas biztonsgái rendszerekhez is.


Felső érzékelők


A Groeneveld Greensight rendszert felső érzékelőkkel is szállítja. A két, kiegészítő felső szenzort beépítve a jármű felső részére, a magasban akadályt jelentő tárgyakra is figyelemmel lehet a vezető. (pl. automata kapuk, faágak, sb.) A Greensight megfelel a DIN és ISO szabványoknak.

 

 


 

Az Ön hatékonysága a mi küldetésünk!

A Groeneveld termékeivel egyszerűen ellenőrizheti és optimálisan karban tarthatja a flottáját, ami megóvja önt a felesleges leállásoktól vagy kiesésektől. Ezek mellett segít Ön együttműködik a környezetvédelemben, mert csak a minimálisan szükséges olajat vagy zsírt használja fel. Ez nem csupán idő, de jelentős pénzt is megtakarít Önnek.

Groeneveld megoldások a jelennek és a jövőnek!